Vo Communication en Voice samen sterk tegen geweld tegen vrouwen

Voor de Internationale Dag voor Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen organiseerde Vo Communication de campagne ‘SOS Geweld’, een spectaculaire campagne gesteund door Bianca Debaets, Staatssecretaris voor Gelijke Kansen van het Brusselse Gewest.

Deze actie wil vooral slachtoffers van huiselijk geweld aanzetten om naar voren te treden en het taboe te doorbreken dat nog steeds heerst rond dit grote probleem.

Dé foto van de campagne werd het portret van een Belgische vrouw die slachtoffer werd van partnergeweld. Volgend op de stadsreclame zette VO Communication op woensdag 18 november een grote happening op poten tegenover de Beurs van Brussel. 162 personen lieten zich in de vorm van een gigantische menselijke domino ‘vallen’ om zo de 162 personen (waarvan de meerderheid vrouwen) te symboliseren die in 2013 in België ten gevolge van huiselijk geweld overleden zijn. Daarna vond in de Beurs van Brussel een persconferentie plaats.

Als aanvulling op deze positionering en dit lanceringsevenement, organiseerde Vo Communication op 1 december een colloquium in Flagey, met als thema geweld tegen vrouwen tijdens de zwangerschap.

De PR-afdeling van Voice – een zusterbedrijf van Vo Communication – was verantwoordelijk voor de persrelaties. De indrukwekkende happening kwam aardig aan bod in de media; meer dan vijftig mediakanalen en bloggers berichtten over de SOS Geweld-campagne.

Voice zette zich ook in voor de campagne op het internet en via sociale netwerksites, via www.sosgeweld.brussels  en de pagina Facebook Be Equal Be Brussels. Dankzij deze laatste werd de video van de pershappening tienduizenden keer bekeken.

Hier vindt u het filmpje terug van deze schitterende actie!

Enkele foto’s

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VO Citizen

VO Citizen is een burgercommunicatiebureau dat zijn expertise aanbiedt aan openbare instellingen, maar ook aan ngo's en privébedrijven, in de overtuiging dat het aanspreken van mensen als burgers in plaats van consumenten helpt om de krachtigste boodschappen over te brengen.

Concreet werken we samen met de klant aan zijn communicatiestrategie en merkimago. We leveren acties op basis van sterke creatieve concepten die op verschillende manieren toegepast kunnen worden en via alle kanalen verspreid kunnen worden.

Neem contact op met

140A, Stallestraat 1180 Ukkle België

+32(0)2 340 04 87

info@vo-citizen.be

www.vo-citizen.be