VO Citizen rolt Bike for Brussels uit voor een fietsvriendelijkere stad

Bike for Brussels grijpt het momentum van de Ronde van Frankrijk in Brussel aan om meer mensen in het zadel te krijgen, want de fiets geeft je meer vrijheid en zorgt bovendien voor minder vervuiling. Voor deze campagne steekt VO Citizen met plezier een tandje bij.

#tourensemble is de naam van de editie 2019 van Bike For Brussels, in opdracht van Brussel Mobiliteit en het Brussels hoofdstedelijk gewest. De activeringsacties en evenementen werden aan VO Citizen toevertrouwd terwijl de communicatie in handen is van Mortierbrigade. De campagne laat er geen twijfel over bestaan: de bedoeling is dat steeds meer burgers voor zachte mobiliteit kiezen, de fiets nemen en zich bewust worden van de vele fietsinitiatieven in de hoofdstad.

EEN SPRINT VAN EEN CAMPAGNE

Dit jaar is Bike for Brussels al bijzonder actief. Met deze campagne springt ze mee op de kar van de Tour, die dit jaar in Brussel neerstrijkt, om alle aandacht op de fiets te richten. Sinds maart heeft VO Citizen daarom 9 evenementen op poten gezet, verspreid over het hele Brusselse gewest.

Elk event was erop gericht om mensen te informeren (persconferentie en 100 dagen-weekend), fietsers aan een goede fiets te helpen (Fietsbeurs @Kanal Centre Pompidou en Bike Repair Days in 3 gemeenten van het gewest) en een actieve community te creëren (het Irisfeest, de 20 km van Brussel, en het Fietsfeest in het Jubelpark).

#TOURENSEMBLE: ALIVE AND CYCLING!

Tot nu toe is de campagne al heel succesvol. Het Brusselse publiek heeft alleszins de weg gevonden naar de verschillende activaties. De Fietsbeurs op 28 april, bijvoorbeeld, trok maar liefst 3.500 geïnteresseerden. Zeker niet slecht voor een eerste editie!

Het hoogtepunt van de campagne is op 28 juni, met de Grote Parade in samenwerking met Critical Mass en de Roller Bike Parade. VO Citizen en Bike for Brussels verwachten iedereen op het Poelaertplein om samen een stuk van de Brusselse etappe van de Grand Départ af te leggen, voordat het echte peloton hier neerstrijkt op 6 en 7 juli. Aan de finish kunnen de deelnemers alvast rekenen op heel wat randanimatie en concerten in het teken van het stalen ros en de grootste van alle wielerrondes.

BIKE FOR BRUSSELS, EEN INITIATIEF VAN BRUSSEL MOBILITEIT

Bike for Brussels ontstond twee jaar geleden op initiatief van Brussel Mobiliteit, om de fiets te promoten in het hele gewest. Het is een ambitieus langetermijnproject dat tegen 2020 veel meer mensen in Brussel op de fiets wil krijgen.

Bike for Brussels is een heel diverse fietscommunity die mensen samenbrengt die allemaal ééénzelfde doel voor ogen hebben: ervoor zorgen dat zowel de overheid als inwoners en verenigingen het fietsen in de hoofdstad aanmoedigen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VO Citizen

VO Citizen is een burgercommunicatiebureau dat zijn expertise aanbiedt aan openbare instellingen, maar ook aan ngo's en privébedrijven, in de overtuiging dat het aanspreken van mensen als burgers in plaats van consumenten helpt om de krachtigste boodschappen over te brengen.

Concreet werken we samen met de klant aan zijn communicatiestrategie en merkimago. We leveren acties op basis van sterke creatieve concepten die op verschillende manieren toegepast kunnen worden en via alle kanalen verspreid kunnen worden.

Neem contact op met

140A, Stallestraat 1180 Ukkle België

+32(0)2 340 04 87

info@vo-citizen.be

www.vo-citizen.be