VO Citizen en Voice lanceren #GoedOpWeg voor Brussel Mobiliteit

De twee agentschappen roepen op tot meer hoffelijkheid en respect op de Brusselse wegen, om het verkeer veiliger te maken voor iedereen

Op dinsdag 5 juni gaf Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets de aftrap voor een communicatiecampagne die Brusselaars moet aanzetten tot meer respect en hoffelijkheid op de baan. Dit gebeurde naar aanleiding van de Staten-Generaal voor de Verkeersveiligheid in Brussel.

De sensibiliseringscampagne betekent het begin van een vier jaar durende samenwerking tussen de twee zusterbedrijven van VO Groep en Brussel Mobiliteit. VO Citizen zal de institutionele communicatie voor haar rekening nemen, terwijl het digitale luik en de PR (een reeks campagnes, waaronder #GoedOpWeg) in handen zijn van Voice.

Het eerste deel van de campagne wordt visueel voorgesteld door verschillende Brusselaars die met duim en wijsvinger een teken maken om aan te geven dat ‘alles goed gaat’, ondertekend met de boodschap: als alle Brusselaars op hun eigen veiligheid en die van de mensen in hun onmiddellijke omgeving letten, wordt het Brussels Gewest al een heel stuk veiliger.

Samen bedachten VO Citizen en Voice het concept #GoedOpWeg, dat in verschillende formats wordt uitgewerkt. Zo maakt de campagne gebruik van stadsaffiches, clean-tags (op 200 plaatsen in het Brussels Gewest), media-aandacht en sociale media. Tijdens de Week van de Mobiliteit wordt deze nog verder versterkt door verschillende verrassingsacties.

De campagnes voor de grotere thema’s rond verkeersveiligheid worden eind 2018 voorgesteld, en laten het publiek kennis maken met een creatief, origineel en ongewoon universum. Meer verklappen we momenteel nog niet...

#GoedOpWeg is ook een website, www.goedopweg.brussels, waarop Brusselaars hun ideeën kunnen delen over hoe we het verkeer in Brussel nog veiliger kunnen maken.

Binnenkort komen ook de Brusselaars zelf aan het woord op onze Facebook pagina Goedopweg.Brussels, waar ze hun mening geven over verkeersveiligheid.

 

Rodrigue Delépine

Voice Agency

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VO Citizen

VO Citizen is een burgercommunicatiebureau dat zijn expertise aanbiedt aan openbare instellingen, maar ook aan ngo's en privébedrijven, in de overtuiging dat het aanspreken van mensen als burgers in plaats van consumenten helpt om de krachtigste boodschappen over te brengen.

Concreet werken we samen met de klant aan zijn communicatiestrategie en merkimago. We leveren acties op basis van sterke creatieve concepten die op verschillende manieren toegepast kunnen worden en via alle kanalen verspreid kunnen worden.

Neem contact op met

140A, Stallestraat 1180 Ukkle België

+32(0)2 340 04 87

[email protected]

www.vo-citizen.be