Met de sensibiliseringscampagne RESPECT geeft VO Citizen mensen met een handicap de plaats die ze verdienen.

Samen met Voice Agency heeft VO Citizen onlangs gewerkt aan RESPECT, een opvallende communicatiecampagne voor Brussel Mobiliteit om automobilisten erop te wijzen hoe belangrijk voorbehouden parkeerplaatsen zijn voor mensen met een beperking.

Op donderdag 24 januari werd de campagne RESPECT, een initiatief van Brussels staatssecretaris voor verkeersveiligheid en gelijke kansen Bianca Debaets en de vzw Passe le message à ton voisin, op gang getrapt met een spectaculaire straatactie. De campagne is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen VO Citizen en Voice, twee zusterbedrijven uit de VO Group.

 HAPPENING EN STREET ACTION

 VO Citizen kwam op de proppen met een vernieuwend en disruptief concept: automobilisten confronteren met een kafkaiaanse situatie. Wat als alle parkeerplaatsen voorbehouden zouden zijn voor mensen met een handicap? De actie ging niet onopgemerkt voorbij, zonder echter brutaal te zijn of met het vingertje te wijzen. Aan de hand van een concrete situatie werden minder hoffelijke chauffeurs op hun verantwoordelijkheid gewezen en op de gevolgen van hun gedrag op het dagelijks leven van mensen met een handicap.

 Heel concreet werd een drukbezochte parking op de Waterloolaan omgbouwd tot een zone die volledig was voorbehouden voor personen met een beperking. De reacties van de stomverbaasde automobilisten werden vastgelegd door een videoteam, terwijl stewards informatiebrochures uitdeelden. Bekijk de beelden van de actie in het filmpje hieronder.

 Sinds de actie op de Waterloolaan loopt de RESPECT-campagne in alle Brusselse gemeenten en politiezones, om eerst en vooral onoplettende chauffeurs eraan te herinneren hoe moeilijk mensen met een beperking een parkeerplaats vinden in onze hoofdstad. In tweede instantie worden overtreders ook beboet.

 EEN VLEKKELOZE SAMENWERKING MET MAXIMALE IMPACT

 VO Citizen en Voice sloegen de handen in elkaar om te zorgen voor een maximale impact. VO Citizen was verantwoordelijk voor de institutionele en evenementcommunicatie, Voice nam de digitale communicatie en de PR op zich.

 Voor VO Citizen staan publieke en institutionele communicatie centraal in de relatie tussen burgers, instellingen en organisaties. Nu burgers steeds nieuwe manieren ontdekken om hun stem te laten horen, komt het er voor VO Citizen op aan om te werken rond de dialoog tussen burgers en overheid.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VO Citizen

VO Citizen is een burgercommunicatiebureau dat zijn expertise aanbiedt aan openbare instellingen, maar ook aan ngo's en privébedrijven, in de overtuiging dat het aanspreken van mensen als burgers in plaats van consumenten helpt om de krachtigste boodschappen over te brengen.

Concreet werken we samen met de klant aan zijn communicatiestrategie en merkimago. We leveren acties op basis van sterke creatieve concepten die op verschillende manieren toegepast kunnen worden en via alle kanalen verspreid kunnen worden.

Neem contact op met

140A, Stallestraat 1180 Ukkle België

+32(0)2 340 04 87

info@vo-citizen.be

www.vo-citizen.be